Orta Doğu’da yüksek tansiyon! İsrail’den Lübnan’a “kara harekatı” tehdidi: Bunun tek yolu…

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde binlerce masum sivili katleden İsrail ile Lübnan Hizbullahı'nın karşılıklı saldırıları bölgede tansiyonu iyice yükseltti. Saldırılar nedeniyle İsrail'in kuzeyinde yaşayanlar başka bölgelere gitmek zorunda kalırken, Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan yeni bir açıklama geldi. Lübnan'ı "kara harekatı" düzenlemekle tehdit eden Gallant, "İsrail'in kuzeyindeki toplulukların evlerine dönmelerini sağlamanın tek yolu bu." dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Başkanı Joe Biden'ın Küresel Altyapı ve Enerji Güvenliği Özel Koordinatörü Amos Hochstein ile bir araya geldi.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

Görüşmeye ilişkin İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"KARA HAREKATI" TEHDİDİ

"Bakan Gallant, Hizbullah'ın Hamas'a 'bağlanmaya' devam etmesi ve çatışmayı sona erdirmeyi reddetmesi nedeniyle bir anlaşma ihtimalinin tükenmekte olduğunu vurguladı.

Gallant, İsrail'in kuzeyindeki toplulukların evlerine dönmelerini sağlamanın tek yolunun askeri harekat olacağını belirtti"



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."